Google har inte uppgett hur många aktiva användare företaget har på sitt sociala nätverk den senaste tiden. Flera rapporter visar emellertid att användarantalet faller i snabb takt samtidigt som konkurrenten Facebook inte visar några tecken på minskat tillväxt.

En av de källor som visar den minskade populariteten på Google+ är mätföretaget Net Applications. Enligt Net Applications står Facebook för tusen gånger fler länkreferenser än Google+.

Trots att Google+ nyligen öppnade upp möjligheten att skapa företagssidor på tjänsten har Google fått mycket kritik för att det saknas många funktioner och tjänsten upplevs som halvfärdig jämfört med Facebooks alternativ.

Facebook verkar inte heller visa någon större oro för Google+. I en intervju med BBC i går uppgav företagets vd, Mark Zuckerberg, att han respekterar Google men att Facebook är överlägset Google+ som ett socialt nätverk.

– Google är ett bra företag och jag tror vi alla kan lära oss något från vad det sysslar med. Men på samma gång har Facebook fler aktiva användare som använt tjänsten under en längre tid. Jag tror även vi har mycket bättre verktyg för det vi gör, säger Mark Zuckerberg till brittiska BBC.

IDG News