Steg för steg: Så får du in Spotify-musiken i Facebook

Facebook Spotify
1. Koppla ihop. Starta Spotify och klicka på File, Connect to Facebook. Fyll i användaruppgifterna för ditt Facebook-konto, alltså e-postadress och lösenord, och välj Logga in. Om du uppmanas att Namnge enheten, gör du det och klickar på Spara enheten, Logga in.

Facebook Spotify
2. Visa på Spotify. Din musik på Spotify kommer att visas på din Tidslinje, som är Spotifys nya profilsida. Genom att klicka på pilen i mitten kan du välja vilka av dina vänner som ska få se den här informationen. Gör dina val och klicka på Lägg till i tidslinjen.

Facebook Spotify
3. Dela dina favoriter ... För att tipsa om en låt, artist, spelningslista eller ett album högerklickar du och väljer Share to. Skriv in ett meddelande om du vill och klicka på Share to Facebook. Du kan också klicka på den pil-symbol som står till vänster om varje låt.

Facebook Spotify
4. ... eller dölj dem. Om du inte vill att en av de spelningslistor du har skapat ska vara offentlig högerklickar du på den och avmarkerar Publish. Du kan också helt sluta dela med dig av din musik genom att välja File, Private listening.

Facebook Spotify
5. Kolla kompisar. Du visar en lista över dina Spotify-vänner genom att klicka på ikonen People. Klicka på en person för att se favoritmusiken, och lyssna på den genom att dubbelklicka. Om du i stället högerklickar kan du dölja en person genom att välja Hide.

Facebook Spotify
6. Bryt kopplingen. Du kan när som helst ”bryta” kopplingen mellan Spotify och Facebook. Klicka på Edit, Preferences, Facebook och avmarkera kryssrutan för att inte publicera din musik. För att helt koppla bort Facebook klickar du på File, Disconnect from Facebook.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Tid: 5 minuter.
Program/tjänst: Facebook och Spotify.

Det här behöver du:

  • Programmet Spotify, och ett konto.
  • Ett konto hos Facebook.

Det här lär du dig:

  • Koppla ihop Facebook och Spotify.
  • Hur du delar låtar, och ser andras rekommendationer.
  • Att ta bort kopplingen.