Du vet säkert redan att du alltid bör använda olika lösenord på olika webbplatser och tjänster på internet för att undvika att bli hackad. Det är dock inte alltid enkelt att hålla reda på alla lösenord och många användare väljer att använda samma lösenord på flera webbplatser, eller ett tredjepartsprogram som hjälp.

I ett blogginlägg meddelar Microsoft nu att företaget ska ta tag i problemet på ett bättre sätt. Windows 8 och Internet Explorer 10 kommer att få nya funktioner som gör det enkelt att lagra olika lösenord på ett säkert sätt.

Alla lösenord du använder på olika webbplatser kommer att lagras krypterat på Window Live. Eftersom informationen lagras på en molntjänst kan du alltid komma åt de olika lösenorden på alla Windows 8-datorer du loggar in på.

Som Microsoft meddelat tidigare kommer Windows 8 utnyttja Windows Live så att användarna kan synkronisera sina inställningar mellan flera datorer. Använder du endast datorer med Windows 8 behöver du därmed inte komma ihåg dina lösenord.

Microsoft meddelar dock att tjänsten att lagra lösenord är valfri och användarna kan själva välja om det vill att Windows Live ska hantera lösenorden. Tjänsten kommer enligt Microsoft även att fungera med Metro-appar i Windows 8.