Googles styrelseordförande Eric Schmidt meddelade i går att Google kommer att släppa en surfplatta inom sex månader. Surfplattan som kommer att heta Nexus Tablet kommer enligt Eric Schmidt att orsaka en ”brutal konkurrens” mellan Google och Apple.

Eric Schmidts uttalande gjordes i en intervju med den italienska dagstidningen Corriere Della Sera i går. I intervjun uppger han att surfplattan kommer att hålla högsta kvalitet.

– Inom sex månader planerar vi att lansera en surfplatta av högsta kvalitet, säger Eric Schmidt till Corriere Della Sera.

Han avslöjade dock inga detaljer kring surfplattan. Det är dock troligt att den kommer att köra på Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

I intervjun passade Eric Schmidt samtidigt på att lovorda Apples Steve Jobs och kallade honom för ”vår tids Michelangelo” som ”insåg den revolutionerande potentialen med surfplattor”.

Att Google ställt in siktet på Apple råder det ingen tvekan om. Företagets kommande röstigenkänningsteknik med kodnamnet Majel är en direkt konkurrent till Apples Siri.

Enligt Eric Schmidt är Googles röstigenkänningsprogram det bästa på marknaden, men det kräver fortfarande mer utveckling innan det är klart att släppas.

IDG News