Är du trött på att din webbläsare ibland får sitt eget liv och förstör ditt humör när du är ute och surfar på webben? PC för Allas systertidning, PC World, har sammanställt en lista över smarta tips du kan använda för att göra surfandet enklare och roligare.

Det förlorade adressfältet

Oavsett om du lyckats klicka på fel knapp eller om din katt tagit en promenad på tangentbordet så händer det ibland att adressfältet är borta i webbläsaren. I IE kan du enkelt få tillbaka det genom att högerklicka på verktygsraden högst upp och se till att adressfältet är bockat.

I Firefox går du till menyvalet Visa, verktygsfält och sedan väljer adressraden. Du kan även högerklicka på verktygsfältet och välja att bocka för adressraden.

I Safari håller du ned Control-Skift och sedan bakåtsnedstreck (\) för att visa adressraden.

Synka bokmärken

Ett av de smidigaste sätten att synka dina bokmärken eller favoriter är insticksprogrammet Xmarks. Xmarks fungerar med samtliga plattformar och webbläsare och sparar alla dina bokmärken i molnet. Programmet är dessutom gratis och kan laddas ned här.

Webbläsarens kortkommandon

Tröttnar du på att fösa datormusen över skrivbordet kan du istället använda kortkommandon på tangentbordet för att utföra vanliga och återkommande moment. Här är några av de vanligaste som fungerar i samtliga webbläsare (kör du Mac använder du Command-tangenten istället för Control):

Control-T: Öppna en ny flik
Control-N: Öppna ett nytt fönster
Control-W: Stäng aktiv flik
F5: Ladda om den aktiva webbsidan
Control-L: Hoppas till adressraden
Control-+: Zooma in
Control--: Zooma ut
Control-0 (noll): Normal zoom

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning