Logga inte in med dina egna uppgifter

Att registrera sig på en mängd webbplatser är tidskrävande och du löper risken att du får en massa skräppost i din brevlåda. Webbtjänsten Bugmenot låter dig hitta inloggningsinformation till olika webbplatser som du kan använda så att du inte behöver använda dina egna uppgifter.

Bugmenot har ett register med användarinformation som fungerar på en mängd olika webbplatser. Finns även som insticksprogram för Firefox och Chrome.

Håll reda på lösenorden

Att använda samma inloggning och lösenord på flera webbplatser är en dålig idé. Det är heller inte enkelt att i längden hålla reda på olika lösenord för olika webbplatser. Den bästa lösningen är att använda en lösenordshanterare likt Lastpass som håller reda på alla inloggningar och lösenord åt dig. Fungerar på alla plattformar och webbläsare.

Återställ en stängd flik

Ibland råkar du stänga en flik av misstag, och kommer du inte ihåg webbadressen kan det innebära en massa jobb att hitta webbsidan du var på. Det finns dock ett kortkommando som återställer den senaste fliken du stängde.

I IE högerklickar du på en aktiv flik och väljer sedan återställ stängd flik. Du kan även trycka tangentkombinationen Control-Skift-T för att göra samma sak.

I Firefox Går du till menyvalet historia och väljer sedan Nyligen stängda flikar. Även här fungerar tangentkombinationen Control-Skift-T.

I Chrome högerklickar du på flikraden och väljer återställ stängd flik.

I Safari klickar du Control-Z. Du kan upprepa detta tills du hittar den flik du letar efter.

IDG News

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning