Klockan halv sju på måndag kväll intog Steve Ballmer scenen för CES första, största och mest omtalade keynote-framträdande. I över ett och ett halvt decennium har Microsofts ledare, först Bill Gates och nu Ballmer, varit inbjudna som talare på mässan. Men detta är den sista gången vi ser Microsoft där på ett tag. Företaget tar nu en paus, men lär säkert dyka upp igen i framtiden.

Det var uppenbart att Microsoft ville avsluta sin raka serie framträdanden och denna dag med en knall. En sedvanligt uppjagad Ballmer hjälptes av en påhejande Ryan Seacrest, som vi vanligen ser som programledare i American Idol. Tillsammans med en handfull andra Microsoft-medarbetare, och en gospelkör som sjöng Twitter-meddelanden, visades både Windows 7.5, Windows 8 och nya Xbox-funktioner upp.

Steve Ballmer och Ryan Seacrest
Ballmer och Seacrest pratar Windows framför Windows.

Windows 7.5 och Xbox senaste uppdatering hör 2011 till, men värt att nämna var ändå att Microsoft var mycket ivriga med att visa upp Nokia-lurar med systemet, bland annat Lumia 900, en modell som Nokia just avslöjat ett par timmar tidigare på sin egen presskonferens.

Det som alla väntat på var givetvis Windows 8. Presentationen fokuserade på den radikalt annorlunda användarupplevelsen som Windows 8 och nya gränssnittet Tiles ger.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning