I torsdags förra veckan släppte Google en viktig uppdatering för Chrome 16 och förbättrade även hur nedladdningar hanteras i den kommande Chrome 17 som släpps i slutet av månaden.

Förra veckans uppdatering för Chrome 16 åtgärdar tre tycken säkerhetshål som var klassade som viktiga av Google. Två av buggarna upptäcktes av två säkerhetsexperter som fick en belöning på tusen dollar vardera (cirka 7 000 kronor). Förra året betalade Google totalt ut 180 000 dollar (cirka 1,25 miljoner kronor) till säkerhetsexperter som lyckats hitta buggar i webbläsaren.

Google uppdaterade i veckan även den nuvarande testversionen av Chrome 17 med bättre säkerhetsfunktioner för hur filer laddas ned i webbläsaren.

– Chrome 17 har nu bättre funktioner för att kontrollera vilken typ av filer som laddas ned i webbläsaren. Chrome kommer att varna användaren när en fil är skadlig eller om den kommer från en webbplats som är känt för att husera skadliga filer, skriver Googles Dominic Hamon i ett blogginlägg.

Kontroll av nedladdningar har funnits ända sedan Chrome 12, men enligt Dominic Hamon har tekniken nu förfinats och erbjuder ett mycket bättre skydd jämfört med tidigare versioner.

Chrome 17 kommer att släppas runt den 25 januari. En testversion finns att ladda från Googles webbplats.

IDG News