På internetforumet Flashback började det i går diskuteras att det finns en bugg på Facebook som gör det möjligt att läsa andra användares privata meddelanden.

Enligt flera användare går det att skrolla till slutet på en profilsida och på så sätt se meddelanden som är menat att vara privata meddelanden mellan två användare på tjänsten.

Användare på Flashback uppger att de lyckats hitta privata meddelanden som är skrivna innan 2009. Andra säger att de inte har lyckats hitta några privata meddelanden på sin eller sina vänners profilsida.

Frida Löwengren på Facebooks svenska pr-byrå, uppger att det hela handlar om en missuppfattning från användarna och inte en bugg.

– Facebook har tidigare utrett detta då användare har uppfattat det som att privata meddelanden har blivit synliga. Det som syns är dock inte privata meddelanden utan istället meddelanden postade mellan vänner på deras sida, alltså öppna meddelanden, säger Frida Löwengren.

Innan 2009 valde många användare att skriva på sina vänners profilsidor istället för via privata meddelanden på grund av tjänstens dåvarande utformning. Dessa meddelanden var inte privata utan kunde läsas av en användares vänner på tjänsten.

– Tidigare använde användare "wall posts" som meddelanden i större utsträckning än idag vilket kan göra att några användare upplever det som att det var privata meddelanden. Det är alltså ingen bugg i systemet, säger Frida Löwengren vidare.