Den amerikanska handelskammaren, FTC, har lagt till Google+ till en pågående utredning av Googles affärsmetoder. Enligt FTC finns det misstankar om att Google utnyttjar sin ställning för att locka nya användare till Google+.

Förra veckan lanserade Google en ny funktion på företagets söktjänst som går under namnet ”Search, Plus Your World”. Den nya funktionen låter användarna välja mellan vanliga sökresultat och personligt utformade sökresultat som baseras på information från användarnas vänner.

De personliga sökresultaten baseras på information som samlats in från sökningar på Google, bloggtjänsten Blogger och andra källor. Genom att sammanställa vad en persons vänner sysslar med på internet hoppas Google kunna erbjuda mer personliga och effektivare sökresultat.

Googles nya sökfunktion har dock fått kritik från flera håll och anklagas för att styra sökresultaten mot Googles nya sociala nätverk, Google+.

FTCs utredning kommer enligt uppgift att ta reda på om Google använder sin söktjänst för att favorisera Google+ i sina sökresultat. Utredningen kommer även att titta på om Google använder mobiloperativsystemet Android för att stävja konkurrensen från konkurrerande utvecklare.

IDG News