Det var inte så lätt att se att en av de stora nyheterna på CES-mässan var mobiler, surfplattor med mera med operativsystemet Android 4, eller Ice Cream Sandwich som det också kallas. Google gjorde själva ingen stor sak av det, och även om tillverkare hade modeller på plats i montrarna så var det inte förrän vi fingrade på gränssnittet eller lusläste specifikationerna som vi såg att något var nytt.

Undantaget var Asus, som inte ens egentligen var närvarande på det officiella utställningsområdet, utan hade dukat upp i egna lokaler i ett Las Vegas-hotell vid sidan av. En och annan Asus-pryl dök dock upp i andra utställares montrar, och inte minst på presskonferenser. När Nvidia intog scenen och pratade Tegra 3 så berättade de stolt att Asus Transformer Prime (med Tegra 3 under skalet) var första surfplattan som, just den dagen, fick uppgradera till Android 4.

De hade även en glad taiwanes från Asus med sig, ingen mindre än vd:n Jerry Shen. Han presenterade ytterligare en platta med Android 4 och Tegra 3, men en lite mindre och inte lika lyxig variant som kommer att säljas till ett lägre pris. Asus Eee Pad Memo 370T är namnet, den får som sagt en fyrkärnig Tegra 3-processor, en skärm på sju tum, en kamera på åtta megapixkar och ett pris på bara 249 dollar.

Asus Memo
Asus Memo, med och utan penna.

Vad som inte avslöjades den dagen var att en ytterligare modell var på gång. Memo 171 har även den en 7-tumsskärm på 1280 x 800 bildpunkter. Annarsär den mer blygsam, med 16 gigabyte mimne och dubbelkärnig Qualcomm-processor. Men den ska ha 3g som standard (och ska enligt vissa uppgifter gå att ringa med) och har även en stylus-penna inbyggd, precis som HTC Flyer och Samsung Galaxy Note.

Den klart dyrare Transformer Prime blir även den ett snäpp bättre. En ny version med namnet TF700T har fått skärm med full HD-upplösning (1920x1080 bildpunkter) och en uppgraderad frontkamera för på två megapixlar.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning