Google är inte längre bara en enkel söktjänst. I dag erbjuder företaget hundratals produkter och tjänster, och nästan samtliga av dem hanteras via ditt Googlekonto.

Bland Googles tjänster finns allt från e-post, chatt, kartor, video, bilder, music och sociala nätverk.

Fördelen med att ha ett centralt konto är att du enkelt kan växla mellan alla dessa olika tjänster utan att du behöver logga in. Du kan dessutom göra generella inställningar för nästan samtliga tjänster på en och samma plats.

Det finns dock en baksida med ett Googlekonto. Eftersom Google nyligen meddelade att företaget kommer att slå samman din information från samtliga av företagets tjänster till ditt Googlekonto kommer din anonymitet på nätet att kraftigt begränsas.

Vill du inte längre att Google spårar allt du gör på internet så kan du ta det drastiska beslutet att helt radera ditt Googlekonto. Då kommer alla spår av dig visserligen att försvinna, men även allting du har sparat på Gmail, Youtube och Google+ med flera kommer att försvinna för alltid.

Du bör därför inte radera ditt Googlekonto om du inte är helt säker på att du vill rensa bort allting på Googles tjänster.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning