My Channel LogosOm du har ett eller flera tv-kort i din dator och använder den som vardagsrums-pc, eller så kallad htpc (home theater pc), för att titta på tv med hjälp av programmet Windows Media Center har du kanske retat dig på att programguiden ser lite fattig ut. Det är bara en färglös lista med kanalnamn och program.

Du vet säkert att du i inställningarna kan piffa upp listan lite med olika bakgrundsfärger beroende på programkategori. Om du sedan kompletterar detta med kanalsymboler i färg i stället för de tråkiga kanalnamnen blir programguiden betydligt snyggare och trevligare.

Börja med att ladda ned och installera Lite-versionen av My Channel Logos från den här adressen: mychannellogos.com/donateoptions.aspx (gratis).

Observera! I den nedladdade filen finns en fil för 32-bitars Windows och en för 64-bitars.

Så här snyggar du till programguiden med loggor för kanalerna

My Channel Logos
1. Ladda ned symboler. Efter installation startar du programmet My Channels Logos, som finns i Programmenyn. Programmet ­börjar omedelbart att ladda ned kanalsymboler, baserat på det land du befinner dig i. Vänta medan detta görs och stäng sedan fönstret.

My Channel Logos
2. Tilldela symboler. Därefter öppnas det riktiga programfönstret. Knappen auto-populate logos gör saker och ting enkla för dig om du valt betalversionen, annars får du manuellt klicka på kanal efter kanal i det undre fönstret och därefter på add logo för att välja symbol.

My Channel Logos
3. Gör egna. Tillgången på symboler är lite bristfällig, så till en del kanaler får du tillverka loggor själv. Hämta då sym­bolerna på nätet och använd ett ritprogram för att rätta till storleken (42 bildpunkter höga och maximalt 96 punkter breda). Spara dem som png-bilder.

My Channel Logos
4. Kolla resultatet. Under flikarna guide och settings finns fler roliga inställningar. De flesta kräver dock att du har betalversionen av progammet. Men du kan alltid klicka på knappen see changes in WMC eller starta programmet på vanligt vis för att se resultatet av övningarna.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Windows 7 med Windows Media Center.
Tid: 15 minuter.

Det här lär du dig:

  • Att lägga till kanalsymboler i Media Centers programguide.