Symantec bekräftade i förra veckan att en hackargrupp lyckats stjäla källkoden till flera av säkerhetsföretagets program. Bland de program som drabbats nämns Norton Antivirus, Norton Internet Security, Norton Utilities och Pcanywhere.

symantec pcanywhere

I ett säkerhetsmeddelande på Symantecs webbplats uppmanar företaget nu sina kunder att genast sluta använda fjärrstyrningsprogrammet Pcanywhere då det finns en överhängande risk för intrång skriver Zdnet.

– Krypteringen som används i Pcanywhere löper risk att utsättas för attacker. Det betyder att hackare kan kapa sessioner mellan två datorer och avlyssna all trafik som flyter mellan datorerna, vilket kan leda till stöld av lösenord och andra känsliga uppgifter, skriver Symantec i ett säkerhetsdokument som publicerades i går.

Enligt Symantecs undersökningar gäller säkerhetsrisken endast Pcanywhere. Den stulna källkoden från de övriga produkterna var fem år gammal och utgör ingen risk mot dagens uppdaterade versioner.

Symantecs talesperson, Cris Paden, uppger till Reuters att mindre än 50 000 kunder använder Pcanywhere. Företaget rekommenderar sina kunder att stänga av programmet till dess att en uppdatering finns att ladda ned.