Så avväpnar du Caps Lock-tangenten

Sharpkeys
1. Ladda ned.
Ladda ned Sharpkeys (sharpkeys.codeplex.com). Du får hem en zip-fil som, när du packar upp den, innehåller fyra filer. Den enda du behöver är Sharpkeys.exe och den behöver inte installeras – programmet startar direkt när du kör filen och visar ett tomt fönster.

Sharpkeys
2. Kolla tangenter. Klicka på Add. I ett nytt fönster ser du två kolumner med alla tangenter programmet kan känna igen på ditt tangentbord. En del är märkta Unknown, men kan fungera ändå. Klicka på Type Key och tryck på en tangent för att få veta vad just den heter.

Sharpkeys
3. Stäng av. Markera tangenten Special: Caps Lock (00_3A) i vänstra kolumnen. Markera därefter det översta valet, -- Turn Key Off (00_00), i högra kolumnen. Eller kanske du vill använda Special: Left Shift (00_2A). Stäng med OK, så finns din ändring med i en lista.

Sharpkeys
4. Genomför. Klicka på Write to Registry för att skriva in ­ändringen i systemregistret. Starta om för att effekten ska ­märkas. På exakt samma sätt kan du ändra flera knappar på ditt ­tangentbord så de blir precis som du vill ha dem.

Fakta

Svårighetsnivå: Medel.
Program: Windows XP/Vista/7 samt Sharpkeys (sharpkeys.codeplex.com).
Tid: 15 minuter.

Det här lär du dig:

  • Att stänga av Caps Lock och ändra andra tangenter.