I en intervju under konferensen D.Dive into Media som anordnas av Wall Street Journal gav den kända musikern Neil Young sin syn på bland annat piratkopiering och Steve Jobs.

Bland annat anser Neil Young att dagens populära filformat för musik, mp3, är på tok för dåligt och levererar inte musiken på ett sätt som den bör låta. Eftersom mp3-formatet använder komprimering för att göra filerna mindre försvinner nästan 95 procent av alla ljud jämfört med originalet, säger Neil Young.

– Apples format, AAC, är lite bättre men erbjuder endast 10,3 procent av originalljudet, säger Neil Young under intervjun med Walt Mossberg på Wall Street Journal.

Han hoppas att de kommer att dyka upp någon ”rik kille” som kommer på ett sätt att skapa och distribuera musik digitalt på ett som behåller hundra procent av upplevelsen. En rik kille som Neil Young kände personligen var Steve Jobs.

– Steve Jobs var en pionjär inom digital musik och han åstadkom otroliga saker på det området. Men när han var hemma lyssnade han på vinylskivor, säger Neil Young.

På frågan om vad han tycker om piratkopiering av musik säger han följande.

– Piratkopiering påverkar inte mig eftersom jag ser det som den nya radion. Jag ser radion som död och piratkopieringen är den nya tidens radio. Det är så musik sprids, precis som radion gjorde, säger Neil Young.