Tysklands it-myndighet, BSI (Bundesamt fuer Sicherheit in der Informationstechnik), gick i förra veckan ut med en rekommendation att användare av Windows 7 bör använda Google Chrome som webbläsare. Enligt BSI baseras rekommendationen på Chromes sandbox-teknik samt att webbläsaren uppdateras automatiskt.

– Din webbläsare är en nyckelkomponent när du surfar på webben, och det är också den största måltavlan för cyberattacker. Genom att använda Google Chrome tillsammans med våra riktlinjer kan du minimera riskerna för cyberattacker, skriver tyska BSI i ett informationsmeddelande.

Enligt BSI är Chromes så kallade sandbox-teknik bättre jämfört med konkurrenterna. Dessutom uppdateras webbläsaren regelbundet automatiskt i bakgrunden, något som höjer säkerheten för användarna enligt BSI.

Inte helt oväntat möttes rekommendationen med glädje från Googles sida.

– Vi är hedrade att vårt hårda arbete med att säkra Chrome har uppmärksammats av tyska BSI, skriver Googles tyska representant, Wieland Holfelder, i ett blogginlägg.

Enligt mätföretaget Statcounter har Chrome en marknadsandel på 14,3 procent i Tyskland. Firefox leder med 51 procent och IE hamnar på en andra plats med 24,8 procent.

IDG News