Megauploads grundare, Kim Dotcom, blev i förra veckan fri mot en okänd borgensumma. I går gick han med på en intervju med torrentbloggen Torrentfreak, där han talar ut om sin syn på situationen.

I mitten av januari slog det amerikanska justitiedepartementet till mot Megaupload och anhöll sju av fildelarsajtens medarbetare, däribland grundaren Kim Dotcom. Kim Dotcom greps i sin bostad i Nya Zeeland och har fram till i förra veckan suttit bakom galler.

Efter att han släpptes i förra veckan får han använda en dator, men inte koppla upp sig mot internet innan den stundande rättegången. Torrentfreak lyckades därför nå honom via telefon. Efter att tillbringat några dagar med fru och barn uppger han att han efter omständigheterna mår bra.

– Du skulle ha varit här. Det var helt otroligt, precis som en krigszon. Beväpnad polis överallt och två helikoptrar. Myndigheterna på Nya Zeeland ville uppenbarligen imponera på FBI, säger Kim Dotcom när han beskriver hur gripandet i januari gick till.

Han är dock övertygad om att Megupload kommer att vinna i den kommande rättegången.

– Vi är övertygade om att vi kommer att vinna. Tillslaget mot oss saknade proportioner och vi känner att tillslaget mot oss var politiskt, säger Kim Dotcom till Torrentfreak.

Hela intervjun hittar du på länken nedan.