Google meddelade i går att företaget inte kommer att vara med och sponsra den årliga hackartävlingen Pnw2own. Istället kommer Google att lägga pengarna på en rekordstor hittelön för de som lyckas hitta kritiska buggar i Chrome. Totalt har Google avsatt en miljon dollar (cirka 6,5 miljoner kronor) i hittelön för buggjakten.

– Vi bestämde oss för att dra oss ur sponsringen av årets Pwn2own efter nya regler som sa att upptäckta säkerhetshål eller buggar inte behöver redovisas. Tidigare var säkerhetsforskare tvungna att visa upp bristerna, men inte i årets upplaga av tävlingen. Och det är oroande, skriver Google i ett blogginlägg.

Tidigare hade Google erbjudit 20 000 dollar i hittelön för de säkerhetsforskare som kan knäcka säkerheten i Chrome på Pwn2own. Nu höjer Google insatsen och erbjuder istället upp till en miljon dollar.

Den som kan lyckas hacka Chrome på Windows 7 och endast utnyttja svagheter i Chrome kommer att belönas med 60 000 dollar per lyckad metod. Den som använder svagheter i både Windows och Chrome får 40 000 dollar och 20 000 dollar till den som använder en teknik utanför Chrome. Google har satt ett tak på maximalt en miljon dollar i hittelöner.

IDG News