I samband med att Microsoft i förra veckan släppte den första publika testversionen av Windows 8 passade företaget även på att öppna app-butiken Windows Store. Redan från början finns det över 70 appar på Windows Store som alla kan laddas ned gratis.

PC för Allas systertidning, PC World, har testat alla appar och gallrat ut de 15 bästa på Windows Store.

Ashampoo Imagefx

Ashampoo ImageFX

Det här är ett enkelt bildbehandlingsprogram som låter dig lägga till olika effekter på dina bilder. Programmet är relativt enkelt i sin nuvarande version men kan bli riktigt bra om utvecklarna fortsätter att utveckla det.

Cut the Rope

Cut the Rope

Inte helt oväntat är spelet Cut the Rope en av de mest nedladdade apparna på Windows Store. Spelet som sedan tidigare finns på en rad plattformar är oerhört beroendeframkallande.

Doodleinator

Doodleinator

Doodleinator är ett kul litet animeringsprogram du kan leka med när du har för mycket tid över. Skapa små animationer på samma sätt som du gör med ett anteckningsblock. När din animation är klar kan du ladda upp den till Facebook eller spara den lokalt på datorn.

Endomondo

Endomondo

Enomondo som även finns för Windows Phone är en app för att föra statistik över dina atletiska bedrifter. Appen använder gps för att mäta hur långt du exempelvis joggar eller cyklar. Allting samlas sedan med detaljerad statistik.

Grantophone

Grantophone

Grantophone är egentligen utformad för surfplattor men fungerar även bra med en mus. Appen låter dig komponera enklare musikslingor med hjälp av olika ljud och effekter. Du kan även lägga till dina favoritlåtar i bakgrunden och ”förbättra dem” på egen hand.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning