Som du säkert redan känner till är det nya Metro-gränssnittet en av de stora nyheterna i Windows 8. Metro har fått sin inspiration från Microsofts mobiloperativsystem, Windows Phone, och består av färgrika paneler som representerar program, dokument eller information från olika källor.

Metro har lovordats från många håll, speciellt när det används på smartphones och surfplattor. I Windows 8 används det även på en pc och där har reaktionerna varit minst sagt blandade. Vissa älskar det medan andra hatar det.

windows 8 metro

Det finns både godbitar och saker som är irriterande med Metro på en pc, speciellt om du som de flesta använder en mus och tangentbord. Men visst, den nuvarande versionen av Windows 8 endast en testversion för att utvärdera hur kunderna reagerar på det nya gränssnittet. Det betyder att mycket kan komma att ändras innan den färdiga versionen släpps.

Här är sju saker som vi finner speciellt irriterande med Windows 8 och Metro på en pc. För att hålla det enkelt kommer vi fortsättningsvis att kalla det klassiska Windowsutseendet för skrivbordet. Program utformade för Metro kallar vi appar medan vi kallar program som är utformade för skrivbordet för just program.