Enligt Google är företagets sociala nätverk Google+ allt annat än en spökstad. I en intervju med New York Times uppger Vic Gundotra, som är chef för Google+, att tjänsten växer som aldrig förr.

– Google+ är inte någon spökstad. Tvärtom, vi har aldrig tidigare sett några av våra tjänster växa så snabbt som Google+ gör nu, säger Vic Gundotra till New York Times.

Han uppger att tjänsten har cirka 50 miljoner aktiva användare varje dag. Över en 30 dagarsperiod har tjänsten nu 100 miljoner aktiva användare. Han uppger dock inte hur länge användarna stannar på tjänsten i snitt.

– Det här är nästa version av Google. Allting håller på att uppgraderas. Vi har redan användarna. Vi håller just nu på att uppgradera dem till vad vi kallar Google 2.0, säger Vic Gundotra.

Han uppger även att antalet annonsklick är ordentligt mycket högre på annonser som integreras med Google+ jämfört vanliga annonser. Annonser som integreras med Google+ låter användarna klicka på +1-knappen bredvid en annons.

– Vi har sett att antalet annonsklick är mellan fem och tio procent högre på de annonser som har en social koppling till Google+. Vi har arbetat med det här en lång tid, och det är väldigt få saker som kan öka annonsklicken så mycket, säger Vic Gundotra.

Läs hela intervjun på länken nedan.