Maj brukar vara den hetaste månaden för att köpa och sälja bostäder, och det finns förstås gott om sajter på nätet. För de flesta är Hemnet det naturliga valet, men det finns även många utmanare. Här är några av de bästa.

Klassiker utan privatannonser

I bostadssajternas barndom var det inte Hemnet som dominerade marknaden. Den mest kända sajten hette i stället Bovision och den finns fortfarande kvar. Dagens Bovision lockar med en ren tjänst, utan annonser från privatmäklare.


Blocket

Fullmatat hos Blocket

Begagnattjänsten Blocket har sedan 2011 även en fullmatad bostadsavdelning. En fördel är att Blocket har avtal med flera mäklare som lägger ut annonserna tre dagar tidigare på Blocket än på exempelvis Hemnet.
 


Booli

Alla annonser på en plats

För att slippa leta runt på olika sajter kan du använda Booli. Det här är en sökmotor som visar annonser från både mäklarnas egna sidor och andra bostadssajter.
 
Hittahem

Efterlys ditt drömhem

Bonnier-ägda Hittahem har ett annat upplägg än konkurrenterna. I stället för att bara läsa publicerade annonser anger du var och hur skulle vilja bo. Du får då veta vilka bostäder som snart är till salu – och det kan alltså bli affär redan före visningen.


Habity

Köp hem som inte är till salu

En relativt ny aktör är Habity. De listar fakta om alla Sveriges bostäder, oavsett om de är till salu eller inte. Tanken är att du som funderar på att sälja kan gulmarkera din bostad. Det betyder att du är öppen för bud. Den som är sugen på att köpa bostad i ett visst område kan alltså kontakta ägaren direkt, innan någon mäklare har blivit inkopplad.