Utbudet av smartphones är större än någonsin och det är lätt att springa vilse bland alla specifikationer och funktioner. Här är en liten guide som ger dig praktiska tips på vad du bör testa handgripligen innan du slår till på en telefon som du har spanat in.

Bildskärmens kvalitet

smartphones bildskärm

Många telefoner har inte några testbilder i fotoalbumet så du kan se hur bra bildskärmen är. Det brukar däremot finns en hel del bakgrundsbilder som du kan titta på för att avgöra hur bra färger och kontrast visas på bildskärmen. Prova även att öppna ett textdokument och granska hur bra texten visas på bildskärmen.


Det virtuella tangentbordet

smartphones tangentbord

Öppna sms-appen och testa det virtuella tangentbordet. Prova att skriva in lite text under 15 sekunder och kontrollera sedan hur många fel du gör. Jämför mellan olika telefoner och se vilket tangentbord som passar dig bäst.


Kamera och bilder

smartphones kamera

Ta en serie bilder med kameran för att se hur bra bildkvaliteten blir. Är bilderna daskiga eller färgrika, hur blir bildskärpan? Hur bra blir bilderna i dålig belysning? Passa även på att spela in ett litet videoklipp för att se hur bra kvaliteten är.


Utformning och design

smartphones design

Känn efter om storleken på telefonen är rätt för dig och att den ligger rätt i handen. Är den för lätt eller för tung? Kommer den att passa i din handväska eller jackficka?

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning