I måndags avslöjade Microsoft att Windows 8 kommer att släppas i endast tre versioner, Windows 8, Windows 8 Pro och Windows 8 RT. Microsoft nämnde då även en fjärde variant med namnet Windows 8 Enterprise men gav inga större detaljer kring den versionen.

I ett blogginlägg i går avslöjade Microsoft mer detaljer kring Windows 8 Enterprise och vad den kommer att erbjuda. Som namnet antyder riktar sig den fjärde versionen till större företag. Men den innehåller även en del funktioner som saknas i de övriga versionerna.

Några av de exklusiva funktionerna i Windows 8 Enterprise är:

Windows To Go
Windows To Go är en av de häftigaste funktionerna med Windows 8. Det gör det möjligt att spara en körbar kopia av Windows på ett usb-minne. Det betyder att du kan bära med dig din Windowsinstallation i fickan och köra den på i stort sett vilken dator som helst. Det erbjuder även större säkerhet då alla filer lagras på usb-minnet som du enkelt kan ta med dig.

Directaccess
Directaccess gör det möjligt för en bärbar dator eller fjärrdator att komma åt ett företags nätverk oavsett var datorn befinner sig. Detta fungerar utan att behöva koppla upp sig med hjälp av ett vpn-nätverk vilket gör åtkomsten rejält mycket enklare.

Branchcache
Branchcache gör det möjligt att använda lokala pc-datorer i ett nätverk för att cacha information som exempelvis webbsidor och annat innehåll. På så sätt snabbas nätverket upp ordentligt genom att alla datorer hjälps åt att leverera innehåll som används ofta.