Efter många rykten och en lång väntan har Samsung äntligen lanserat företagets nya Galaxy S3. Det som främst utmärker den nya modellen är att den är större än sina föregångare samt en mängd nya finesser som gör att den skiljer sig från konkurrenterna.

PC för Allas systertidning, PC World, har sammanställt en samling bilder som visar de största nyheterna.

Grunderna

samsung galaxy S3 grunderna

Samsung Galaxy S3 har en Super Amoled-bildskärm på 4,8 tum som erbjuder en upplösning på 1 280 x 720. Processorn består av Samsungs egen Exynos-processor med fyra kärnor och en klockfrekvens på 1,4 gigahertz. Kameran på baksidan har en upplösning på åtta megapixel, och kameran på framsidan en upplösning på 1,9 megapixel. Arbetsminnet är på 1 gigabyte och lagringsutrymmet på 16 gigabyte, men kan utökas med ett microsd-kort. Telefonen har även stöd för nfc och operativsystemet är Android 4.0.

Fysiska knappar

samsung galaxy S3 knappar

Till skillnad från Samsungs Galaxy Nexus har Galaxy S3 fysiska knappar under bildskärmen. Även om Android 4.0 stödjer virtuella knappar för navigering är det inte alla mobiltelefontillverkare som är speciellt förtjusta i idén.

Sett från sidan
samsung galaxy S3 sidan
Galaxy S3 är både något tjockare och tyngre än föregångaren Galaxy S2 med en tjocklek på 8,6 millimeter och en vikt på 133 gram. Den är dock fortfarande lättare än Iphone 4S trots att den har större bildskärm.

Sett ovanifrån
samsung galaxy S3 ovan
Ovansidan av Galaxy S3 har ett uttag för hörlurar, enda skillnaden jämfört med föregångaren är att uttaget har bytt sida.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning