Installation


Här skall vi gå igenom några av de viktigaste detaljerna vid installationen för att visa de viktigaste fördelarna respektive nackdelarna med lådan.

Manual och tillbehör.

Att installera vår dvd-brännare gick hur lätt som helst, vi tog bort en av plastbrickorna och tryckte in brännaren tills den låstes fast.

Hårddiskarna installeras på plastslädar som har vibrationsdämpande material på sidorna och det behövs inga skruvar (förutom till 2.5-tums enheter). Tyvärr finns det ingen hårddiskasset som går att ta ut.

Här har vi satt fast en mekanisk 3.5-tums hårddisk och en 2.5-tums ssd-disk. 2.5-tums enheter måste skruvas fast på baksidan.

När man skjutit in hårddiskslädarna ansluter man sata- och strömkontakterna på andra sidan.

Att montera nätaggregatet är enkelt och består som vanligt av fyra skruvar (kan variera från olika nätaggregatsmodeller). Det finns gott om utrymme för långa modeller men det finns inga vibrationsdämpande material, men det är heller inte vanligt i för nätaggregat.

Vi skruvade fast moderkortet med redan monterad processorkylare, vilket inte var svårt då det finns gott om utrymme (när man inte har monterade fläktar i toppen av lådan).

Datorlådan har en rätt stor öppning på baksidan som gör att man kan komma åt baksidan av moderkortet för att lättare installera/ta bort processorkylare. Hålet är så pass stort att det bör fungera bra med de flesta moderkort.

Vi behövde ändra riktning på processorkylaren för att det blev ont om utrymme mot grafikkortet. Optimal position kan variera beroende på komponenter och förstås vilken datorlåda man använder (vilket inkluderar bland annat fläktar och luftflöde). Att installera expansionskort (grafikkort med mera) sker med tumskruvar, vilket känns gammaldags men det fungerar.

Corsair Carbide 300R var trevlig att arbeta med och kvaliten på datorlådan var rätt god för denna prisklass. Form och layout är väl genomtänkt. Det finns egentligen inget som vi saknade förutom möjligen borttagbar hårddiskasset och en fläkt som är riktad mot hårddiskarna. Vi får se om det visar sig vara ett problem vid temperaturmätningarna.