android superNär det kommer till Iphone och Android går meningarna isär om vilken plattform som är den bästa. Många användare anser att Android är överlägsen på flera plan. Plattformen har dock en akilleshäl – säkerhet.

På grund av Androids öppenhet och den stora marknadsandelen har plattformen även blivit en attraktiv måltavla för hackare och cyberbrottslingar. Men tack vare sin öppenhet så går Android även att skräddarsy telefonen mer jämfört med Iphone.

Snabba upp prestanda

Installera en bättre webbläsare

En av fördelarna med webbläsaren Opera Mini är den använder en molntjänst som komprimerar den data som skicka med upp till 90 procent. Den erbjuder dessutom flikar, widgets och avancerade funktioner för personlig säkerhet.

Androidanvändare har emellertid möjligheten att använda Opera Mobile istället för Opera Mini. Opera Mobile har stöd för Flash, 3d-grafik, html5 och en snabbare motor för att rendera webbsidor. Dessutom kan du komma åt kameran direkt i webbläsaren. Räkna med att det kommer att släppas en rad nya häftiga insticksprogram som utnyttjar kraften i Opera Mobile.

Installera ett optimeringsverktyg

Appar som Android Booster och Android Assistant ger dig möjlighet att automatiskt stoppa appar som kör i bakgrunden och äter upp din batteritid. Du kan ställa in hur mycket data som får laddas ned över din 3g eller 4g-koppling. Du kan även radera din cache och historik.

Spara in på batteritiden

Inget gör din Android långsammare än ett dött batteri. En fördel med Androidtelefoner jämfört med Iphone är att du kan byta ut batteriet. Men med rätt knep kan du undvika att köra slut på batteriet. Appar som Juicedefender och Battery Stretch hjälper dig att hålla koll på hur mycket batteriet används. Med över sju miljoner nedladdningar är Juicedefender en av de populäraste apparna i sin kategori.