Teknikbloggen Boy Genius Report citerar källor som uppges vara väl insatta i Microsoft planer. Enligt källorna kommer Microsoft att släppa en version av Office för surfplattor med både IOS och Android i november.

Källorna hävdar att det handlar om en full version av Office, vilket antagligen betyder att programsviten kommer inkludera Word, Excel och Powerpoint. Det framgår dock inte om Office för IOS endast kommer att fungera för Ipad, eller om den även kommer fungera på Iphone.

ipad office
The Daily publicerade förra året en bild som uppges visa en testversion av Office för Ipad. Microsoft hävdar att bilden är fejkad.

Enligt Appleinsider uppger andra källor att Microsoft även planerar att släppa IOS-versioner av e-postprogrammet Outlook samt en uppdaterad version av chattklienten Lync. Enligt dessa källor kommer Outlook inte att ingå i Office för IOS, utan säljas separat.

Det har redan tidigare ryktats om att Microsoft håller på att testa en version av Office för Ipad. Microsoft har dock dementerat dessa rykten.

Microsoft har hittills släppt en rad appar för IOS som bland annat Live Messenger, Skydrive och Lync.