Yahoo beskriver Axis som en ”ny webbläsarupplevelse för mobila enheter och datorer”. Förutom själva webbläsaren för IOS består Axis även av ett insticksprogram som synkroniserar användandet med Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari.

När du installerar insticksprogrammet för din webbläsare visas en svart sökruta och verktygsrad nederst i webbläsarfönstret. När du gör en sökning kommer resultaten visas i realtid med hjälp av små förhandsbilder av de olika webbplatserna.

yahoo axis

Du kan sedan spara både bokmärken och webbplatser som du vill besöka senare med hjälp av ditt Yahookonto. Det går även att logga in med hjälp av Facebook eller Google.

Med hjälp av Axis för IOS kan du alltid synkronisera vad du gör mellan din Iphone eller Ipad och dator. Du kan synkronisera bokmärken och sidor som du vill läsa senare. Den senaste sidan du besökt finns också sparad när du byter enhet.

Enligt Yahoo håller företaget även på att utveckla en version av Axis för Android som ska släppas senare. Mer information om Axis hittar du på Yahoos webbplats.