Under utvecklarkonferensen Seoul Digital Forum i Sydkorea under gårdagen höll Microsofts vd, Steve Ballmer, ett tal till deltagarna. Under sitt tal meddelade han att Microsoft nu har sålt över 500 miljoner licenser av Windows 7 världen över.

Steve Ballmers tal feltolkades emellertid först av nyhetsbyrån AFP. AFP publicerade en nyhet som uppgav att han sa att ”en halv miljard enheter kommer köra Windows 8 innan slutet av 2013”.

Microsoft uppger till IDG News att det var en feltolkning då Steve Ballmer talade om antalet sålda kopior av Windows 7, en återupprepning av ett uttalande Microsoft gjorde i december. Han nämnde dock att det finns över en halv miljard potentiella datorer som kan uppgraderas till Windows 8 när det släpps.

– Vi har precis passerat 500 miljoner sålda licenser för Windows 7, det betyder att när Windows 8 släpps kommer det att finnas en halv miljard datorer som kan uppgraderas till det nya operativsystemet. Det är den största plattformen för utvecklare någonsin, uppgav Steve Ballmer i sitt tal enligt Microsoft.

IDG News