Mindre än två månader efter att Facebook meddelade att man planerar att köpa upp Instagram släppte företaget i går en egenutvecklad kamera-app för IOS. Facebook Camera låter precis som Instagram användaren ta bilder och lägga till olika filter på bilderna.

facebook camera

Med hjälp av appen går det även att ladda upp flera bilder på en gång till Facebook. Facebooks vanliga app för IOS kan endast ladda upp en bild i taget. Dessutom erbjuder Facebook Camera högre upplösning på bilderna som laddas upp till Facebook. Den nya appen stöder upplösningar på upp till 2 048 x 2 048 pixlar. Appen har totalt 15 filter och innehåller även verktyg för att justera och trimma bilderna.

En annan stor skillnad jämfört med Instagram är att Facebook Camera låter användarna välja vilka personer som ska kunna se den eller de bilder som laddas upp. Det går även att bläddra bland dina vänners bilder på Facebook.

I en intervju med New York Times uppger Facebooks produktchef för fotoprodukter, Dirk Stoop, är Facebook Camera inte tänkt att konkurrera med Instagram då de riktar sig till olika målgrupper.

I skrivande stund finns Facebook Camera inte tillgänglig på svenska App store. Med största sannolikhet kommer den att bli tillgänglig inom kort på den här länken.

Det finns ännu inga uppgifter om när Facebook Camera kommer att finnas för Android.