Facebook har återupplivat företagets ambitioner om en Facebooktelefon genom att anställa flera ingenjörer med erfarenhet inom området, det uppger källor till New York Times.

Enligt de källor som talat med New York Times har Facebook valt att vara tystlåtet kring planerna. Den nya telefonen som planeras att släppas nästa år utvecklas av ingenjörer som tidigare arbetat med Iphone och Ipad. Vissa av ingenjörerna ska ha handplockats av Mark Zuckerberg, Facebooks vd.

Det är inte första gången Facebook försöker sig på att skapa en egen telefon. Redan för flera år sedan drog företaget i gång ett liknande projekt men drog sig ur då man insåg att man inte hade den kunskap som krävdes, skriver New York Times.

Enligt New York Times källor inledde Facebook förra året ett samarbete med mobiltelefontillverkaren HTC kring ett projekt som går under kodnamnet ”Buffy”. Det senaste tilltaget med att anställa ingenjörer från Apple uppges vara en expansion av det pågående Buffy-projektet.

De senaste dagarna har det även cirkulerat uppgifter om att Facebook är intresserat av att köpa upp norska Opera Software som ligger bakom webbläsaren med samma namn.

IDG News