Designen på S3 är betydligt mjukare i formen än föregångaren S2. Färgerna går i blått och vitt i stället för svart och vitt. Annars ser den faktiskt ganska ordinär ut i utformningen. Skalet är fortfarande i plast och ger den där Samsung-känslan som inte på något sätt mäter sig med exempelvis HTC:s polykarbonat- och metallkonstruktioner. Trots plasten känns byggkvaliteten stabil. Skärmen täcks av ett Gorilla 2-glas och ska således inte repas i första taget.

Galaxy S3 har 4,8 tum stor skärm med upplösningen 1280 x 720 av typen super amoled. På vanligt avstånd är det här en knivskarp och fantastisk skärm. Amoled-skärmar har fantastisk svärta. Sida vid sida mot en HTC One X vinner den överlägset i svärta, färg och även betraktningsvinkel.

Samsung Galaxy S3
Naturellt. De rundade formerna sägs vara inspirerade av naturen, vattenslipade stenar närmare bestämt. Den här gången kanske de slipper stämningar från Apple?

Som mediespelare är den sjukt bra. Den spelar alla filformat och upplösningar vi testar med. Och med en 4,8 tum stor skärm blir bildupplevelsen riktigt bra. En trist detalj är att S3 använder sig av MTP-protokollet för att föra över filer. Den dyker alltså upp som en mediespelare och inte som en extern lagringsenhet.

Förbättrad kamera med förväntat resultat
Kameran är upphottad jämfört med tidigare modeller. Den är fortfarande på åtta megapixel, men kan nu ta tre bilder i sekunden i ett burst-läge och har stöd för HDR. Prestandamässigt kan den inte mäta sig med HTC One X, men bildmässigt kan den det.

Du kan tagga personer i bilder du tar. Telefonen känner sedan igen ansiktena och taggar automatiskt personer med namn, och du kan dessutom klicka på personen för att direkt skicka bilden till dem. Tar du bilder i burst-läget kan telefonen föreslå den bild som den tycker är bäst. Det här är små detaljer som gör helheten bättre och det fungerar ganska bra.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Samsung Galaxy S III GT-i9300 16GB

Bästa pris just nu: 1795 kr