I slutet av förra året utlovade Google styrelseordförande, Eric Schmidt, att Google kommer att erbjuda en ”mördande konkurrens” med Apples Ipad. Surfplattan som kommer att heta Nexus Tablet ska enligt Eric Schmidt att släppas någon gång till sommaren.

Enligt teknikbloggen Android Police verkar det nu som om Nexus Tablet börjar närma sig. Ett verktyg som används för att mäta prestanda på Androidenheter visade nyligen att verktyget använts på en enhet som heter Nexus 7 och är tillverkad av Asus. Siffran sju står antagligen för skärmstorleken på enheten.

Operativsystemet som använts i testet är Android 4.1, något som enligt Android Police kan betyda att nästa version av Android som även kallas Jelly Bean kommer att få versionsnummer 4.1 istället för 5.0.

Uppgifterna i testet visar att enheten använder Nvidias Tegra 3-processir med fyra kärnor och har en skärmupplösning på 768 x 1 280 pixlar.

Google har ännu inte bekräftat när Nexus Tablet kommer att släppas eller vilka specifikationer surfplattan kommer att ha.