Testaren tycker:
Små skillnader gör att priset blir avgörande

Det är lika bra att säga det från början. Skillnaderna i bildkvalitet mellan de olika nätlabben är små. Om vi pratar om vykortsstora ­bilder från semestern eller festen är de försumbara.

Lägger vi ut alla de 100 test­bilder som vi har låtit framkalla på ett bord går det visserligen att se skillnader. Några av labben har bilder som är lite för mörka. Andra är lite för ljusa. Några drar åt rött. Andra åt blått. Men det är skillnader på marginalen.

De enda labb som genom­gående sticker ut var Photobox och Photomic, vars bilder känns lite ”smutsiga”. Båda labben beskär dessutom bilderna alldeles för hårt så att detaljer ute på sidorna försvinner. I övrigt fanns det inga tydliga vinnare och förlorare.

Det här gör att pris, användarvänlighet och leveranstid får avgöra – och här tar Fujidirekt hem segern. De är nästan hälften så dyra som flera av konkurrenterna, men har ändå snabbast leverans.

Det bör däremot poängteras att det vi har testat är att framkalla vanliga semesterbilder. Är du en professionell fotograf som vill ha fantastiska förstoringar av komplicerade bilder lär du inte bli nöjd.
All hantering hos våra budgetlabb sker med automatik. Det är därför de kan erbjuda bilder för under kronan!