DHP-1565 är utrustad med fyra ethernet-uttag och en usb-port som gör det möjligt att dela skrivare, nas-enheter och annat som du vill ska finnas tillgängligt för alla enheter i nätverket.

Enheten går att köra i två lägen, dels som en vanlig router, och dels som en switch för att förlänga och utöka ditt nätverk via befintliga vägguttag i ditt hem. För att välja läge använder du en omkopplare på enhetens baksida. Sedan följer du instruktionerna i det medföljande programmet. Enklare kan det inte bli.

För att kunna använda homeplug-funktionen behöver du också en eller flera kompatibla enheter (till exempel en homeplug-adapter eller ytterligare en DHP-1565). Här är installationen enkel och görs genom att trycka på anslutningsknappen på vardera av enheterna och resten sköts automatiskt.

D-Link DHP-1565

Inte så snabb wifi
Tyvärr saknar DHP-1565 dual-band för den trådlösa uppkopplingen, vilket är lite synd då resterande prestanda klarar högre hastigheter, och det drar ned slutbetyget något. Trots detta är det inga problem att strömma högupplöst material och använda enheten trådlöst för tyngre uppgifter.

För den mer avancerade användaren finns i routerläge ett antal funktioner att konfigurera, bland annat webbsidefilter, virtuell server och gästzon.

DHP-1565 är varken den snabbaste eller den bästa routen vi testat men för dig som på ett smart sätt vill kunna använda ett homeplug-nätverk utan en massa homeplu-adaptrar är det ett bra komplement.

Wireless N PowerLine Gigabit Router
Tillverkare: D-Link, www.dlink.se
WAN: 1 Gigabit Ethernet.
Lan: 4 Gigabit Ethernet + inbyggd PowerLine.
Trådlöst: 2.4 GHz.
Standarder: Ieee 802.11n / 802.11g / 802.11b / 802.3u /1901, homeplug AV.
Kryptering: 64-bit wep, 128-bit wep, wpa, wpa2.
Storlek: 21 x 16 x 4 cm.
Övrigt: Usb-port, 2.0.
Cirkapris: 1 300 kronor.

Plus: Inbyggd powerline, klarar ipv6.
Minus: Inget dual-band. Endast en usb-port.
Betyg (7 av 10)