Ända sedan Windows 95 har det varit populärt att ändra Windows utseende för att få någonting lite mer eget. Det finns en hel del som kan göras även i Windows 7 och den här gången handlar det om den ganska enahanda blå bakgrundsbild som visas vid inloggning och när du tryckt Ctrl+Alt+Del.
bakgrundsbild inloggning
För att ändra den här bilden måste du känna dig trygg med Registereditorn. Det är inga stora manövrer det handlar om, men det är alltid möjligt att ställa till med skada vid felaktig hantering av system­registret, så ta det försiktigt.

Tänk på att inte använda en för ljus bild, eftersom det kan bli svårt att läsa den vita förgrunds­texten då. Om du skulle vilja ha tillbaka original­utseendet är det bara att återställa alla ändringar du gjort.

Så byter du bakgrund till inloggningen

bakgrundsbild inloggning
1. Öppna Registret. Starta Registereditorn (skriv regedit i Start-knappens sökfält). Starta programmet högst upp i listan. Klicka fram till HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background
till vänster.

bakgrundsbild inloggning
2. Ändra. Dubbelklicka på värdet OEMBackground till höger och ändra det till 1. Om värdet inte finns, skapa det (DWORD). Stäng med OK och stäng Registereditorn. Kontrollera nu vilken skärmupplösning du har (högerklicka på Skrivbordet och välj Skärmupplösning).

bakgrundsbild inloggning
3. Skapa bild. Använd valfritt bildredigeringsprogram för att skapa den bild du vill ha i rätt upplösning. Den ska vara i jpg-format och kan se ut precis hur du vill, men filstorleken får inte överstiga 256 kilobyte. Spara den med namnet backgroundDefault.jpg.

bakgrundsbild inloggning
4. Mappfix. Ställ in Utforskaren på att visa dolda filer (med Visning/ Mappalternativ i Verktyg-menyn). Skapa mappen C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds om den inte redan finns. Kopiera din bild dit. Godkänn alla frågor under proceduren. Starta om.

Fakta

Svårighetsnivå: Avancerad.
Program: Windows 7.
Tid: 30 minuter.
Det här lär du dig:

  • Hur du byter bakgrundsbild på inloggningsskärmen.