Microsoft lansering av företagets nya surfplatta har orsakat ett ovanligt stort mediebrus. Den stora frågan är om Surface kan leva upp till alla förväntningar? För att hålla det kortfattat, ja det kan den.

Efter dagens lansering fick deltagarna en chans att prova Surface, jag fick själv chansen att sen den på nära håll och testa den, om än i begränsad skala. Det jag såg gjorde mig dock väldigt imponerad.

Först och främst, Microsoft har verkligen lagt ner mycket arbete på detaljerna. Detta är en av de få surfplattorna som kommer med en normalstor usb-kontakt, tack och lov för det. Windows RT-versionen av Surface kommer med anslutning för usb 2.0 och Windows 8-versionen kommer med anslutning för usb 3.0.

Anledningen till att endast Windows 8-versionen av Surface har stöd för usb 3.0 beror enligt Microsoft på att endast Intel-processorn har inbyggt stöd för den standarden.

surface stöd
Det inbyggda utfällbara stödet på Surface är briljant, och känns robust när jag testade att fälla ut och hålla i det. Stödet är välbyggt och stabilt.

Höljet på Surface känns silkeslent och solitt på samma gång, trots att det handlar om en tidig prototyp. Enligt Microsoft kommer Windows RT-versionen av Surface som vi fick testa att släppas i höst, någon gång i samband med att den färdiga versionen av Windows 8 släpps. Den dyrare och kraftfullare Windows 8-versionen beräknas enligt Microsoft att släppas cirka tre månader senare.
surface rt sidan
Även om jag önskade att surfplattan vore något tunnare så gör de vinklade kanterna den bekväm att hålla i handen. Den känns även väldigt balanserad och det är enkelt att hålla den med både en eller två händer. Faktum är att den upplevs som lättare än vikten på nästan 700 gram.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning