Inom loppet av två dagar har det surrat ordentligt kring Microsoft. I tisdags lanserade företaget sin nya surfplatta som kommer att köra Windows RT och Windows 8 Pro. I går var det dags igen då Microsoft lanserade sitt nya mobiloperativsystem, Windows Phone 8 som kommer att släppas samtidigt som Windows 8.

Windows Phone 8 visar att Microsoft har en helt ny strategi med smartphones. Det nya mobiloperativsystemet kommer bland annat att använda samma kärna som Windows 8, vilket betyder att appar för Windows Phone 8 även kan köras på Windows 8.

Här är några av de häftigaste nyheterna.

En modern smartphone

windows phone 8 smartphone

Windows Phone 8 kommer få stöd för flera processorkärnor och en rad olika skärmupplösningar. Dessutom kommer det att få stöd för nfc och avancerad grafik.

Ny startskärm

windows phone 8 startskärm

En de stora förändringarna i Windows Phone 8 är den nya startskärmen. I den nuvarande versionen av mobiloperativsystemet är brickorna av samma storlek, men i Windows Phone 8 kan du ställa in storleken själv på varje bricka. Ägare av Windows Phone 7.x kommer inte att kunna uppgradera till Windows Phone 8, men en uppdatering som heter Windows Phone 7.8 kommer erbjuda den nya startskärmen.

Internet Explorer 10

ie10 windows phone 8

IE10 för Windows Phone 8 kommer att bli rejält mycket snabbare och erbjuda bättre stöd för html5 och javaskript.

Säkerhet inbyggt i webbläsaren

windows phone 8 säkerhet

IE10 kommer dessutom att få ett nytt filter som skyddar mot skadliga webbplatser i realtid.

Klar för företagen

windows phone 8 företag

Windows Phone 8 kommer med en rad nya funktioner som tilltalar företag. Massor med funktioner för administration och säkerhet kommer säkerligen göra det nya mobiloperativsystemet attraktivt bland it-administratörer.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning