Missa inte de andra delarna i PC för Allas serie 333 topptips.


260. Förbättra prestanda
Genius fixar spellistor och mixar av de låtar du har i ditt arkiv som passar bra tillsammans. Det må vara en smart funktion men den försämrar dessvärre din dators prestanda. Stäng av funktionen genom att gå in under Affär och tryck på Stäng av Genius.

261. Skapa en ­önskelista
Låt säga att du har hittat en mängd olika låtar i Itunes Store som du skulle vilja köpa, problemet är att du inte har råd just nu. För att hålla kolla på låtarna kan det vara en god idé att skapa en särskild spellista och dra varje låt dit. När du har möjlighet kan du sedan köpa låtarna direkt från spellistan.

262. Skydda barn från vissa låtar
Finns det musik i Itunes som du inte vill att dina barn ska komma åt? Klicka då på ­Redigera, Inställningar i huvudmenyn och tryck på Förälder. Gör de inställningar du önskar och tryck på hänglåset för att förhindra ändringar.

263. Snabb import av låtar från cd
Det är extremt enkelt att kopiera låtar från en cd till ditt bibliotek i Itunes. Bläddra bara fram musikskivan i den vänstra panelen i Itunes och klicka på den. Då visas alla låtar i den högra panelen.
Markera sedan alla låtar och dra dem till det tomma ­utrymmet längst ned i den vänstra panelen.

264. Dela filer mellan flera enheter

Tack vare funktionen Hemmadelning kan låtar, videoklipp och andra filer delas mellan flera datorer i hemmet och även mellan familjens mobila enheter. Funktionen aktiveras i menyn Avancerat där du trycker på Slå på hemmadelning. Därefter är det bara att följa instruktionerna.

265. Bort med dubbletterna
Det är rätt så onödigt att ha flera kopior av samma låt. Eventuella dubbletter hittar du genom att gå till Arkiv och trycka på Visa dubbletter. Sedan kan du på manuell väg ta bort de filer du inte vill ha kvar.