Kör Google Drive i offlineläge

Brukar du vara på resande fot med dålig tillgång till internet? Inga problem! Google Drive har ett bra offlineläge.

Grundtanken bakom Google Drive är att du hela tiden ska vara uppkopplad. Till skillnad från traditionella pc-program sparas allt du gör hela tiden automatiskt på Googles servrar, så du riskerar aldrig att bli av med någon information.

För att det här ska fungera krävs en internetuppkoppling, men problemet är att vi inte alltid har tillgång till internet. Om du exempelvis är på resande fot är uppkoppling inte alltid en självklarhet.

Lyckligtvis finns det ett offline-läge i Google Drive. Med det påslaget sparas allt du gör även lokalt, och om du tappar internetuppkoppling kommer du ändå åt den senaste versionen. Du kan fortsätta jobba, och när du åter blir uppkopplad synkroniseras dina ändringar. Skulle det bli någon konflikt mellan olika versioner sparas båda, och du får välja vilken du vill spara.


Offline Android

Gör så här i Android/IOS

För att göra ett dokument tillgängligt offline öppnar du appen och letar upp filen. Klicka på menyknappen med tre punkter så öppnas en meny. Här väljer du att slå på funktionen Tillgängligt offline och du kan förstås närsomhelst slå av den. För att se vilka filer du har lagrat i offline-läget klickar du på menyknappen högst upp till vänster och väljer Offline.

Offline drive dator

Gör så här i datorn
För att kunna köra Google Drive i offlineläge krävs att du använder Googles egen webbläsare Chrome. I den surfar du till drive.google.com och klickar på inställningsknappen uppe till höger. Välj Inställningar, Allmänt och leta upp Offline. Slå på funktionen med kryssrutan.