En av nyheterna i Firefox 13 är möjligheten att visa de webbplatser som du besöker ofta som små miniatyrer. Totalt visas nio miniatyrbilder av de mest besökta webbplatserna varje gång du öppnar en ny flik.

Miniatyrbilderna baseras på ”skärmdumpar” som Firefox tar från respektive webbplats. Problemet är att Firefox även tar dessa skärmdumpar när användaren befinner sig på en krypterad webbplats, som exempelvis en internetbank.

firefox 13 miniatyrbilder

Det betyder att det finns risk för att en användares personnummer, kontonummer eller annan känslig information kan fastna på någon av dessa skärmdumpar.

Enligt teknikbloggen The Register har Mozilla erkänt att det finns vissa problem med dessa miniatyrbilder från krypterade webbplatser och arbetar på en uppdatering som ska fixa problemet.

Mozilla påpekar dock att ingen information läcker ut utanför webbläsaren, utan det handlar endast om en bild av en session som även enkelt kan raderas av användaren.

För att stänga av funktionen kan du klicka på den fyrkantiga ikonen högst upp till höger på sidan när du öppnar en ny flik.