Amsterdam. Det är nära nu. Envisa rykten säger att den skarpa versionen av Windows 8 ska lanseras redan i mitten av juli - men på Microsofts teknikdagar Teched som pågår här i Amsterdam vill ingen avslöja något officiellt lanseringsdatum.

Däremot visade Microsoft gärna upp den Release Preview som nyligen har släppts. Det här är den sista testversionen, och den fungerar oerhört stabilt, både under Microsofts demonstrationer och när PC för Allas testar på egen hand.

Det går inte att ta miste på hur viktig den kommande lanseringen är för Microsoft:
- Windows 8 är ett generationsskifte, säger Antoine Leblond som är som är chef för Windows Web Services. Till skillnad från Windows 7 bygger den inte på samma grund som Windows 95.

Nej, Windows 8 ser helt annorlunda ut, och den stora fördelen är att systemet fungerar lika bra på stationära värstingdatorer som på tunna surfplattor. Microsoft hoppas därför kunna ta tillbaka initiativet från Apple Ipad och Google Android, som hittills totalt har dominerat marknaden för surfplattor.

Men vilka är egentligen de stora nyheterna i Windows 8? Vi har sammanställt de 20 viktigaste och häftigaste.

Hämta Windows 8 – redan i dag
Alla som vill testa Windows 8 kan redan nu utan kostnad ladda hem testversionen av Windows 8. Du läser mer och den och hämtar hem den på http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows-8/release-preview