I ett blogginlägg i går uppger Microsoft att användare av Windows XP, Vista eller Windows 7 kommer att kunna uppgradera till Windows 8 Pro för endast 40 dollar under en begränsad period. I svenska kronor är det cirka 275 kronor, men med tanke på svensk moms kommer det svenska priset troligtvis att landa på cirka 350 kronor.

Windows 8 Upgrade Assistant

Uppgraderingen kommer att ske med hjälp av programmet Windows 8 Upgrade Assistant som laddar ned operativsystemet och även kontrollerar vilka av dina existerande program som är kompatibla med Windows 8.

När Windows 8 Pro väl är nedladdat kan du välja om du vill fortsätta uppgraderingen eller utföra den vid ett senare tillfälle. Du behöver alltså inte uppgradera direkt, utan kan utnyttja erbjudandet först och uppgradera din dator vid ett senare tillfälle.

Lägger du till 15 dollar (drygt 100 kronor) plus fraktkostnader kan du även få en dvd-version av Windows 8 Pro skickad till dig.

Erbjudandet kommer enligt Microsoft att gälla från och med den dag Windows 8 släpps officiellt, fram till den 31 januari. Microsoft har emellertid fortfarande inte uppgett något datum för när Windows 8 kommer att släppas.

Precis som Microsoft uppgett tidigare kommer de som köpt en dator med Windows 7 mellan den 2 juni fram till den 31 januari att kunna köpa en uppgradering till Windows 8 Pro för 139 kronor.

Mer information på länken nedan.