Microsofts grundare och styrelseordförande, Bill Gates, medverkade i en intervju med den amerikanska tv-personligheten och journalisten Charlie Rose under gårdagen. Under intervjun passage Bill Gates på att tala sig varm för Microsofts kommande surfplatta, Surface.

– Surface är en helt ny produkt. Du behöver inte längre kompromissa. Du kan ha både en pc och en surfplatta i en och samma enhet, säger Bill Gates.

Han uppger även att Microsofts tidigare försök vad gäller surfplattor var för tidigt och marknaden var inte mogen.

– Det fanns en del saker som då kunde gjorts bättre för att skapa en lyckad surfplatta. Steve Jobs gjorde vissa saker bättre än mig, han satte ihop en snygg lösning vid rätt tidpunkt, säger Bill Gates vidare.

Enligt Bill Gates var Microsofts första försök med surfplattor varken tunna eller attraktiva. Han beskriver dem som ”den älskare du fick, men inte den du egentligen ville ha”.

På frågan om Apple måste ändra inriktning och erbjuda en surfplatta som även kan köra riktiga program istället för appar, tror Bill Gates att så kan bli fallet, om det visar sig att det är vad marknaden vill ha.

Hela intervjun som är på 52 minuter hittar du här.

IDG News