Nya bärbara speldatorerna GT60 och GT70 ska enligt tillverkaren MSI vara de mest kraftfulla i sitt slag hittills. Nu har vi inte testat alla, och det finns en del värdiga konkurrenter från till exempel Toshiba, Asus och Dells Alienware-sortiment, men visst har MSI en plats däruppe i toppen tillsammans med dem. Kanske till och med högst upp just nu.

Åtminstone i dess prisklass. Den dator vi testat är en GT60, vilket är en dator med 15-tumsskärm (GT70 är i stort sett samma dator fast med 17-tumsskärm) i full HD, och som säljs i en handfull olika konfigurationer. Vår dator har en fyrkärnig Intel Core i7-processor. Den är ett par snäpp långsammare än den Asus G55VW vi testade för ett par månader sedan. I gengäld har MSI-datorn ett snäppet vassare grafikkort. Så prestandamässigt jämnade det mer eller mindre ut sig där, kanske med ett litet övertag för MSI. Den krävande hårdvaran till trots har GT60 klart godkänd batteritid. En dryg timme med grafikintensivt spelande, men hela sex timmar vid snålkörning.

MSI GT60

Snabb disk
Det som talar rejält till fördel för GT60 är dess disklösning. Här får man både en bra 750 gigabytes mekanisk hårddisk för att lagra mediefiler och lägga spelinstallationer på. Men man får också en 128 gigabytes ssd där Windows ligger och man kan installera en hel del program och spel som man vill ska gå extra fort att ladda.

I själva verket är det här två stycken enheter på 64 gigabytes som är sammanslagna med raid 0. Det ska göra att prestanda ökar tack vare att man kan läsa och skriva parallellt. Men här ser det ut som om MSI lika gärna kunde struntat i det och kört en stor 128 GB-ssd istället. Faktum är att MSI:s lösning är segare än de flesta andra ssd-bärbara vi sett på senare tid. Fortfarande mycket snabbare än en mekanisk disk, men vi hade förväntat oss mer.

Till det yttre är GT60 bastant i formen och ganska tjock. Materialvalet är en salig blandning av borstad plåt, matt plast, blank plast och gummi, allt i svart eller mörkt grått. Etgonomin är bra och man han sköna ytor att vila handlederna på. Däremot en trist och liten musplatta. Men vem spelar spel utan extern mus?

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning