Säkerhetsforskare har tidigare uppgett att man kommer att visa upp ett säkerhetshål i Windows gadgets på den kommande hackarkonferensen Black Hat som äger rum om två veckor.

Nu har Microsoft undersökt saken och upptäckt att det finns ett allvarligt säkerhetshål i gadgets som kan utnyttjas av hackare. I en säkerhetsvarning som publicerades i tisdags uppmanar Microsoft användare att stänga av gadgets i Windows med hjälp av ett speciellt verktyg som kan laddas ned på företagets webbplats.

Microsoft avslöjar dock inte några detaljer kring hur allvarligt säkerhetshålet är och hur det kan utnyttjas. Företaget påpekar dock att användare kan endast drabbas om man installerar en gadget som innehåller skadlig kod.

Är du äker på att du endast har gadgets som laddats ned från Microsoft eller ett känt företags webbplats löper du ingen risk Dessutom får en skadlig gadget endast samma rättigheter som den inloggade användaren.

På Black Hat-konferensen den 26 juli kommer de båda säkerhetsforskarna, Mickey Shkatov och Toby Kohlenberg, att visa upp hur attacker kan genomföras i Windows via gadgets.