Enligt en rapport från analysföretaget Capstone Investments har Facebook tappat användare i USA och i flera andra länder samtidigt som tjänsten växer i antalet användare i delar av Asien.

Under de senaste tre månaderna har antalet amerikanska användare Facebook minskat med 0,7 procent, och för de senaste sex månaderna är siffran 1,7 procent. Uppgifterna bygger på mätningar i över 200 länder som utförts av Capstone Investments med hjälp av ett speciellt analysverktyg.

Rapporten visar även att i de 23 länder där över 50 procent av befolkningen använder Facebook har endast nio länder visat upp en ökning av antalet användare under de senaste tre månaderna. I de övriga 14 länderna har antalet användare minskat.

– Siffrorna visar att Facebooks tillväxt börjar plana ut eller minska när ett land når 50 procents användare. Vi tror att det kan bli ett problem för Facebooks framtida tillväxt då många länder utanför Sydostasien och Sydamerika snart nått ett genomslag på 50 procent, skriver Capstone Investments i sin rapport.

Facebook har inte kommenterat rapporten, och på sin webbsida uppger företaget att man nu har 901 miljoner användare.

I delar av Asien går det dock bättre där Facebook under de senaste sex månaderna ökade med 20,3 procent i Indien och 60,3 procent i Japan. Även i Brasilien växer det sociala nätverket starkt med en ökning på 45,6 procent under det senaste halvåret.

IDG News