Den färdiga versionen av Windows 8 är nu enligt Microsoft klar och har skickats ut till datortillverkare och företagets övriga samarbetspartners. Det skriver Microsofts chef för Windows 8, Stephen Sinofsky, i ett blogginlägg.

– För en stund sedan började vi skicka ut Windows 8 till pc-tillverkare och samarbetspartners, skriver Stephen Sinofsky i gårdagens blogginlägg.

Meddelandet kommer inte direkt som en överraskning, redan för två veckor sedan meddelade Microsoft att den färdiga versionen av Windows 8 kommer att bli klar under den första veckan i augusti. Den färdiga versionen kommer att släppas till försäljning den 26 oktober.

Utvecklare och de som är med i utvecklarnätverket MSDN (Microsoft Developers Network) kommer att få tillgång till den färdiga versionen av Windows 8 redan den 15 augusti. De som är med i Technet kommer även att kunna ladda ned en tidsbegränsad demoversion av operativsystemet samma dag.

Microsoft Sverige har ännu inte uppgett svenskt pris för Windows 8, men i USA blir priset för en uppgradering 40 dollar (cirka 270 kronor). Köper du en ny dator med Windows 7 redan nu kan du emellertid uppgradera till Windows 8 för 139 kronor.

IDG News